PORTFOLIO SERVICE CONTACT
Andy Warhol
Svetlana Tartakovska
Zhuang Hong Yi
Lita Cabellut
Yuan Gong
Cole Morgan
Bruno Vekemans
Lu Luo
Kantcho Kanev
Gerriet Postma
Tian Yong Hua
Cobra-schilders
Collector Items
Kunst-outlet
Kunstboeken
Lita Cabellut brak 2011 eindelijk ook in Nederland door. Internationaal was haar werk al zeer gewild maar Nederland bleef een beetje achter. Tot 2011. Na publicaties in onder meer het Financieele Dagblad, het Algemeen Dagblad en haar gastoptreden bij de talkshow van Pauw & Witteman (zie onder "Nieuws" op deze site), liep ook Nederland snel warm voor het prachtige werk van Lita Cabellut. Haar Frida Kahlo-serie bezorgde haar roem en internationale erkenning bij musea, galeries en verzamelaars, maar de serie die Lita in 2011 maakte over Coco Chanel, overtrof alle verwachting. Nog voordat de collectie oktober 2011 in Parijs te zien was, was deze al vrijwel volledig verkocht. 

Lita is van oorsprong Catalaanse, leefde tot haar 12e als straatkind in de straten van Barcelona (haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder die prostituee was, wilde niets met haar van doen hebben). Zij werd door een rijke Spaanse familie geadopteerd. Leerde in het Prado de schoonheid van de kunst kennen, ging vervolgens zelf schilderen en mocht naar Nederland om een opleiding aan de Rietveld academie te volgen. 

Uit 2012 stamt de serie over de voor haar 50 meest invloedrijke personen uit de vorige eeuw: 'Portraits of the Human Knowledge'. Het prachtige schilderij van Moeder Teresa, (maart 2012 afgebeeld in de NRC-LUX), is begin 2013 aan de hoogste bieder in Dubai verkocht; de opbrengst zet Lita volledig in voor haar project straatkinderen. 
Diverse schilderijen uit deze serie zijn verkrijgbaar bij Gallery238-Amsterdam. Ook schilderijen uit de serie 'Memories Wrapped in Gold Paper' en 'After the Show'. Daarnaast zijn alle beschikbare boeken van Lita Cabellut bij ons verkrijgbaar.

Het jaar 2013 is zeer belangrijk voor Lita Cabellut met maar liefst drie exposities in drie internationale musea: januari - maart in Helsinki (Finland), mei - juli in Barcelona (Spanje) en van september tot december heeft Lita haar solo-expositie in het vernieuwde Noordbrabantsmuseum In Den Bosch. Ook exposeert Lita solo in maart in Hong Kong en later in het jaar 2013 in Seoul (Zuid-Korea). Veel mensen kennen haar werk door de rondreizende expositie 'Gratis is het woord niet' die mei jl. gestart is in Pulchri-Studio's in Den Haag. De tentoonstelling in het Noordbrabantsmuseum in Den Bosch was tot en met 1 december 2013.
Eind november 2013 was de opening van Lita's solo-expositie in Singapore, een vervolg op haar meer dan succesvolle expositie in Hongkong eerder dit jaar. December 2013 werden Lita's schilderijen groots gepresenteerd op de kunstbeurs in Moskou. 

Het jaar 2014 begon voor Lita Cabellut wederom bijzonder: behalve haar succesvolle expositie in Singapore, besteedde AVRO's Kunstuur in maart een prachtig item aan haar. In deze uitzending (zie "In de Media" elders op onze website) is onder meer te zien hoe Lita werkt aan haar nieuwe serie "Impressions of Asia", alsmede de twee schilderijen van 'Kenau' die Lita gemaakt heeft op verzoek van de filmmakers van de bioscoopfilm Kenau. In april werd Lita aangeraden in de Financiel Times dat weer leidde tot een extreem sterke internationale internationale interesse in haar schilderijen. In mei 2014 werden 4 prachtige schilderijen uit de serie 'Dried Tear' tentoongesteld in het museum in Seoul (Z-Korea). November jl. kreeg Lita Cabellut een uitnodiging om enkele van haar schilderijen uit de nieuwe serie 'Black Tulip' tentoon te stellen tijdens het Staatsbezoek dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aflegden in Japan. Deze nieuwe serie schilderijen maakte Lita rondom het thema van de tulpenmania die begin 17e eeuw de mensen op hol deed slaan: voor een handje vol tulpenbollen, kocht je destijds een grachtenpand! Begin januari 2015 exposeert Lita Cabellut met werk uit deze nieuwe serie in onze nieuwe galerie Metropolitan Gallery Hamburg.  Maart/aprll gaat zij opnieuw mee met de handelsdelegatie die dan op missie gaat naar India. Schilderijen van Lita worden dan getoond in musea in Mumbai en Dehli./>Add to Twitter Add to Facebook Add to Google Bookmarks
Blind-Mirror
After the Show
After the Show
Coco
Memories Wrapped on Gold Paper
Changing the Perpective
Changing-the-Perspective
Amore Incognito
Piaf
Marilyn
Coco-1
Coco-2