Remen Chopra

Remen Chopra, visuele artiest, is in 1980 geboren in New Delhi, waar ze haar Bachelor’s en Master’s diploma in de schilderkunst
op het College of Art, New Delhi heeft gehaald. In 2001heeft ze in Italy, Sienna, kunst geschiedenis en Italiaans gestudeerd.
Het diploma voor fotografie heeft ze behaald aan de “School of Phototechnic in New Delhil

Chopra’ s diverse lagen werk zoals schilderen, fotografie en tekenen komen samen in een mixed media die lijkt te bewegen tussen het ware en het doen geloven. De afbeeldingen van de kunstenaar zijn meestal ervaringen die ze heeft beleefd, terwijl het element van het drama zich rechtstreeks uitdrukt door de invloed van de media en de film.Om haar boodschap overtebrengen, maakt Chopra gebruikt door onze attentie van de ironie van het drama aan te trekken, zowel in het echte moment als in het scripted (uitgebeeld) moment.
Over de jaren heeft Chopra veel deelgenomen in groep tentoonstellingen, de meest recente zijn:
‘Art Against Terrorism’ at Emami Chisel, Kolkata, in 2009; ‘Everything’ organized by Willem Baars Projects and Bose Krishnamachari at Westerhuis, Amsterdam, in 2008; ‘in-sid-er’ at Bodhi Art, Mumbai, in 2007; ‘Harrowing Reality’ at the School of Visual Art Gallery, New York, in 2007; ‘Multiplicity and Self’ at the Visual Arts Gallery, New Delhi, in 2006; and ‘Cross Poly Nations’ at Provincia di Milano in conjunction with the Visual Art Gallery, New Delhi, in 2006.

Honours and Awards
• 2003 Residency through the Crafts museum, New Delhi
• 2002 All India Fine Art and Crafts (AIFACS), New Delhi
• 2002 Residency Program with Atelier 2221 Edition Studio, New Delhi

nl_NLNederlands